ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΓΔΕ: Αναδιάρθρωση χρεών μεγάλων οφειλετών

ΓΓΔΕ: Αναδιάρθρωση χρεών μεγάλων οφειλετών

Αναδιάρθρωση των χρεών των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, αφού προηγηθεί μέσω νέας διαδικασίας αξιολόγηση με ειδικά κριτήρια της βιωσιμότητάς τους, αλλά και βιώσιμες λύσεις για όλους τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στις εφορίες σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Αυτό αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Πιτσιλής, σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική». Παράλληλα προαναγγέλλει και νέου τύπου ελέγχους με συλλογή πληροφοριών για τη συναλλακτική συμπεριφορά των επιχειρήσεων σύγκρισή τους με τα γενικότερα οικονομικά αποτελέσματα αυτών.

Εμφανίζεται αντίθετος με την «ατιμωρησία», αναφερόμενος στα πρόστιμα, ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι επιδίωξη των ελέγχων δεν πρέπει να είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η αποκάλυψη της αποκρυπτόμενης φορολογητέας ύλης.

Όσον αφορά τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ υπογραμμίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι αρμόδια είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας με νόημα πάντως ότι υπάρχουν και στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ