Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα δύο εκατ. ευρώ σε δύο μεγάλες εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία
Ανανεώθηκε:
Την επιβολή προστίμων σε βάρος δύο πολυεθνικών εταιρειών επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης για παράβαση του νόμου περί αθέμιτης κερδοφορίας.
«Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, αναφερόμενος στα πρόστιμα ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκαν στις δύο πολυεθνικές εταιρείες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο ώστε να αποτρέψουμε την αισχροκέρδεια και να τονώσουμε τον υγιή ανταγωνισμό, προς όφελος της ελληνικής οικογένειας. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία των νοικοκυριών να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά είδη. Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και, ιδιαίτερα του πληθωρισμού της απληστίας, είναι πρωτίστως θέμα κοινωνικής ευθύνης αλλά και διασφάλισης της συνοχής της κοινωνίας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα πρόστιμα θα επιβάλλονται χωρίς δισταγμό. Η μάχη με την ακρίβεια είναι συνεχής και διαρκής. Δεν εφησυχάζουμε».
Προειδοποίηση του Ισραήλ προς τον Λίβανο: «Η Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί σε πόλεμο ΗΠΑ – Ιράν»
15:11
«Πρεμιέρα» για το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Οι νέες λειτουργικές δυνατότητες
15:01
ΚΥΣΟΙΠ: Έμφαση στις επενδύσεις και την ενίσχυση των εισοδημάτων - Οι άξονες δράσης
14:58
Χατζηδάκης από ΚΥΣΟΙΠ: «Βάζουμε τον πήχη ψηλά και το 2026 για ισχυρή ανάπτυξη»
14:55