ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ομόφωνα νέος πρόεδρος ο Γκίκας Χαρδούβελης - Αντιπρόεδρος ο Φωκίων Καραβίας

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ομόφωνα νέος πρόεδρος ο Γκίκας Χαρδούβελης - Αντιπρόεδρος ο Φωκίων Καραβίας
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ/φωτογραφία αρχείου

Το «τιμόνι» της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αναλαμβάνει ο Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος εξελέγη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της σε έκτακτη συνεδρίαση.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος αναλαμβάνει πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Φωκίωνας Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Με ανακοίνωση της, η ΕΕΤ, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και η acting Γενική Διευθύντρια της ΕΕΤ ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Βασίλειο Ράπανο για την εξαιρετικά ευδόκιμη θητεία του, την άριστη συνεργασία με το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Γενική Διεύθυνσης της ΕΕΤ, καθώς επίσης για το σημαντικό χρόνο που διέθεσε στις εργασίες της ΕΕΤ και το πλούσιο έργο που παρήχθη κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ευχαρίστησαν, ακόμη, τον αντιπρόεδρο, κ. Παύλο Μυλωνά, για την επίσης ουσιαστική συμβολή του στις εργασίες της ΕΕΤ.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος, κ. Γκίκας Χαρδούβελης, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Με χαρά επανέρχομαι στην Ένωση υπό την ιδιότητα πλέον του Προέδρου, διαδεχόμενος τον αγαπητό μου συνάδελφο, κ. Β. Ράπανο. Ο τραπεζικός τομέας σήμερα πρέπει να διαχειριστεί όχι μόνον τις εξαιρετικά υψηλές εποπτικές απαιτήσεις, αλλά και το σύνολο της μετεξέλιξης της οικονομικής δραστηριότητας, την πράσινη μετάβαση και την ψηφιακή επανάσταση. Πρέπει, επίσης, να είναι ανοικτός στις σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αναλαμβάνω το νέο μου ρόλο, αλλά και τη δέσμευση να συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ