Ο ESM άντλησε 5 δισ. ευρώ με διπλή έκδοση ομολόγων
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) άντλησε την Τρίτη 5 δισεκατομμύρια ευρώ με την έκδοση νέου 26ετούς ομολόγου και την επανέκδοση υφιστάμενου 10ετούς ομολόγου του.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της χρηματοδότησης, Ζίγκφριντ Ρουλ:
Η σημερινή πολύ ισχυρή συναλλαγή σηματοδοτεί την επιτυχή έναρξη του χρηματοδοτικού προγράμματος του ESM στο τρίτο τρίμηνο. Δείχνει ότι οι επενδυτές έχουν εμπιστοσύνη στη στρατηγική του ESM και έχουν λάβει υπόψη ότι η βρετανική ψήφος για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει άμεσες συνέπειες για το ίδρυμα.
Η έκδοση του νέου 26ετούς ομολόγου ανήλθε σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με επιτόκιο 0,875%. Η απόδοση του διαμορφώθηκε στο 0,933% και η συνολική ζήτηση ξεπέρασε τα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Από την επανέκδοση υφιστάμενου 10ετούς ομολόγου αντλήθηκαν 2,5 δισεκ. ευρώ με επιτόκιο 0,5% και ωρίμανση στις 2 Μαρτίου 2026. Η απόδοσή του διαμορφώθηκε στο 0,149% και η ζήτηση ξεπέρασε τα 4,5 δισεκ. ευρώ.
Οι τράπεζες Barclays, Citi και Deutsche Bank ήταν οι επικεφαλής τράπεζες για τις δύο εκδόσεις.
Αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής: Αγώνας δρόμου από την Περιφέρεια για έργα 250 εκατ. ευρώ
11:11
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός άφησε το όπλο του κάτω για να τσακωθεί με πολίτη
11:00
Tα 180 δευτερόλεπτα του τρόμου - Πώς 16χρονος σκότωσε τρία παιδιά και μία δασκάλα στις ΗΠΑ
10:53
Μαζωνάκης: Αυτά είναι τα δύο φιαλίδια που κατασχέθηκαν από το ιατρείο στο Κολωνάκι - Τι περιέχουν
10:42