ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα ο Τζακ Λιου-Βλέπει Τσίπρα και Τσακαλώτο

Στην Αθήνα ο Τζακ Λιου-Βλέπει Τσίπρα και Τσακαλώτο
Τζακ Λιού (φωτογραφία αρχείου) POOL/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/ICONPRESS/EUROKINISSI

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συναντήσεις, τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πρώτο θα δει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις 11 το πρωί της Πέμπτης και μετά τις κοινές τους δηλώσεις, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου στις 14:00 θα δει τον Αλέξη Τσίπρα.

Σκοπός της επίσκεψης του αμερικανού υπουργού είναι να απευθύνει κάλεσμα για να ενταθεί ο ρυθμός εφαρμογής «μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του, ο Τζακ Λιου κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα «θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό υπουργό Οικονομικών, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ευρωπαϊκές δυνάμεις, ανάμεσά τους η Γερμανία, αντιμετωπίζουν ωστόσο εχθρικά κάθε ιδέα περί ελάφρυνσης χρέους, την οποία έχει προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ