ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος τηλεφωνικός αριθμός για την εξυπηρέτηση φορολογουμένων

Νέος τηλεφωνικός αριθμός για την εξυπηρέτηση φορολογουμένων

Μετά από 3 χρόνια η φορολογική διοίκηση έδωσε λύση στο πρόβλημα επικοινωνίας των φορολογουμένων εξωτερικού με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Μπορεί τον Ιουλίου 2013 το υπουργείο Οικονομικών στα πλαίσια ανάπτυξης πολυκαναλικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης να έθεσε σε λειτουργία τον ενιαίο κεντρικό πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμός 15515 για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ωστόσο αυτός απευθυνόταν μόνον σε όσους καλούσαν από Ελλάδα.

Η ηγεσία της ΓΓΔΕ διέγνωσε το πρόβλημα και για την καλύτερη και πληρέστερη επικοινωνία των πολιτών με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, έθεσε παράλληλα με τον πενταψήφιο αριθμό κλήσεων 15515 σε λειτουργία και τον δεκαψήφιο αριθμό κλήσεων 213-1621000.

Ο νέος αριθμός κλήσεων θα εξυπηρετεί και τους κατοίκους εξωτερικού που μέχρι σήμερα, αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων μέσω του αριθμού 15515. Παρέχει δε τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών από αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό μενού και είναι διαθέσιμος για άμεση χρήση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ