ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιου: Ανάγκη για ελάφρυνση ελληνικού χρέους εξαιτίας της κατάστασης στην Τουρκία

Λιου: Ανάγκη για ελάφρυνση ελληνικού χρέους εξαιτίας της κατάστασης στην Τουρκία
REUTERS

Η κατάσταση στην Τουρκία κάνει επιτακτικότερη την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα προκειμένου να λειτουργήσει σαν πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού επαναφέροντας την πάγια θέση της κυβέρνησης του για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξη του στους Financial Times o κ. Λιου δήλωσε πως «Θα ήλπιζα (η αναταραχή στην περιοχή) να άλλαζε το κλίμα των συζητήσεων γύρω από την ελάφρυνση του χρέους. Είναι το σωστό πράγμα και επιπλέον είναι το σωστό πράγμα να συμβεί σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει γεωπολιτική σημασία, θα ήταν καλό να εξασφαλίσουμε το δημοσιονομικό της μέλλον»

Επίσης ο κ. Λιου σημείωσε πως ακόμα και πριν το αποτυχημένο πραξικόπημα η γεωπολιτικός ρόλος της χώρας είχε αναβαθμιστεί ως χώρα τράνζιτ για τους πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ στο δρόμο τους για την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ κάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς να προχωρήσουν ενεργητικότερα στις μεταρρυθμίσεις. «Πρέπει να διορθώσεις τα θεμέλια για να έχει μια ισχυρή Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ