ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ατζέντα της συνάντησης Σταθάκη – Λιου

Η ατζέντα της συνάντησης Σταθάκη – Λιου
EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ-ΜΠΕ//ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τη σημασία της σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, κατά τη διάρκεια της συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό, Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Λιου υπογράμμισε ότι η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και της ανάκαμψης των επενδύσεων.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τον κ. Λιου για τις εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τονίζοντας ότι το κλίμα έχει πλέον βελτιωθεί αισθητά και ότι έχουν ληφθεί μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρθηκε στα νομοθετικά και χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιούνται, όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, το ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου και η νέα νομοθεσία σχετικά με την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων και τις πρωτοβουλίες για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

Ο κ. Λιου επεσήμανε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν και ότι αυτό είναι σαφές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι για να υπάρξει οριστική έξοδος από την κρίση θα πρέπει σύντομα να ξεκινήσει ουσιαστική συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ