ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 93 εκατ. ευρώ η συνεισφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τοπική οικονομία

Πάνω από 93 εκατ. ευρώ η συνεισφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τοπική οικονομία
Φωτογραφία αρχείου από την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 και την ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Περισσότερα από 93 εκατομμύρια ευρώ «έπεσαν» στην τοπική οικονομία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 2015, και αφορούν πληρωμές έργων, προμήθειες, συμβάσεων, δαπάνες κ.ά.

Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα του οικονομικού απολογισμού, η εκτέλεση του προϋπολογισμού κυμάνθηκε σε ποσοστό 90,82% σε σχέση με τον τελικό διαμορφωμένο προϋπολογισμό και σε ποσοστό 97,57% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «προσπαθούμε μέσα σε πολύ δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να διεκδικούμε έργα για την περιοχή μας και τους συμπολίτες μας», προσθέτοντας ότι «με επιμονή και μεθοδικότητα προσπαθούμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο τους ελάχιστους πόρους που διαθέτουμε. Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στα κρίσιμα».

Όπως τόνισε στην συνέχεια ο περιφερειάρχης, «τα 93 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν, αποτελούν μια σημαντική ένεση ρευστότητας στην δοκιμαζόμενη από την κρίση τοπική αγορά της Δυτικής Ελλάδας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ