Φόρος εισοδήματος: Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης
Εκπνέει σήμερα, Παρασκευή 29/7, η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης στην εφορία για τον φόρο εισοδήματος του 2015.
Οι φορολογούμενοι που έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό ανέρχονται σε 2,3 εκατομμύρια και έχουν προθεσμία ως σήμερα να καταβάλλουν την πρώτη δόση του φόρου.
Ωστόσο, οι φορολογούμενοι που καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά, μπορούν να κάνουν χρήση της πάγιας ρύθμισης για τις 12 δόσεις. Γι’ αυτό θα πρέπει να καταστεί το ποσό ληξιπρόθεσμο, να μην γίνει δηλαδή σήμερα η πληρωμή, να γίνει αίτηση στην εφορία και στη συνέχεια η πρώτη από τις 12 δόσεις να πληρωθεί εντός 3 ημερών από την ημέρα της αίτησης μέσω τράπεζας.
Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει επιβάρυνση με επιτόκιο 8,76% ετησίως, ενώ στην περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης επιβάλλεται προσαύξηση 15%.
Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος και κάνοντας χρήση της πιστωτικής τους κάρτας, εξοφλώντας το ποσό σε άτοκες δόσεις, με τις τράπεζες να δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης σε 9 ή 12 δόσεις άτοκα.
Αν οι γονείς ζήσουν μέχρι τα 100, ισχύει το ίδιο και για τα παιδιά τους; Η επιστήμη απαντά
08:30
Καναδάς: Στροφή προς την Ευρώπη εν μέσω της εμπορικής ρήξης με τις ΗΠΑ
08:28
Πυροβολισμοί στην Ανάβυσσο έξω από beach bar - Βρέθηκαν 2 κάλυκες και ίχνη αίματος
08:16
Ινδονησία: Ψάχνουν πλοίο με 243 επιβαίνοντες - Χάθηκε το στίγμα μετά από επικοινωνία του καπετάνιου
08:10