ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα χέρια Επιτροπής Αξιολόγησης οι αμοιβές στελεχών του ΤΧΣ

Στα χέρια Επιτροπής Αξιολόγησης οι αμοιβές στελεχών του ΤΧΣ
Με τα ισχύοντα δεδομένα ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου τουΤΧΣ αμείβεται ετησίως με το ποσό των 100.000 ευρώ (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Το ύψος των αμοιβών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καθορίζει πλέον η Επιτροπή Αξιολόγησης (selection panel).

Με τα ισχύοντα δεδομένα ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ αμείβεται ετησίως με το ποσό των 105.000 ευρώ, τα μέλη του Δ.Σ. με 30.000 ευρώ, ο διευθύνων σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 129.000 ευρώ, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος με 111.000 ευρώ και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 99.000 ευρώ.

Οι αμοιβές αυτές τίθενται πλέον υπό την κρίση της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΤΧΣ η οποία θα καθορίζει το εύρος των αμοιβών του συνόλου των μελών του Ταμείου.

Έτσι κάθε φορά που διορίζεται κάποιο νέο μέλος είτε στο Γενικό Συμβούλιο είτε στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ το selection panel θα προτείνει στον υπουργό Οικονομικών και την αμοιβή του εντός του προκαθορισμένου εύρους αμοιβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το selection panel θα επαναξιολογήσει και τις υφιστάμενες αμοιβές. Στο πλαίσιο αυτό οι αμοιβές του προέδρου αναμένεται να αυξηθούν, ενώ το τί θα γίνει με τις αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής ύψους 129.000 ευρώ, θα καταδειχθεί εως τις 18 Οκτωβρίου όταν και θα τοποθετηθεί ο νέος CEO.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ