ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης για τα έσοδα: Είμαστε πάνω από το στόχο στο επτάμηνο (vid)

Αλεξιάδης για τα έσοδα: Είμαστε πάνω από το στόχο στο επτάμηνο (vid)
«Το γεγονός ότι πήγαμε πολύ καλά το προηγούμενο εξάμηνο μας δίνει τη δυνατότητα στο επτάμηνο να είμαστε πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός (φωτογραφία αρχείου) eurokinissi

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά την πορεία των εσόδων εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι «πήγαμε πολύ καλά το προηγούμενο εξάμηνο», σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις ανησυχίες για ενδεχόμενη ενεργοποίηση του «κόφτη».

Αφού ξεκαθάρισε ότι τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τα έσοδα είναι προσωρινά, συνιστώντας παράλληλα «να κρατήσουμε μικρό καλάθι μέχρι να βγουν τα οριστικά στοιχεία», ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως ο στόχος του Ιουλίου για είσπραξη 6,6 δισ. επετεύχθη σε ποσοστό 95%, καθώς η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εισπράξει περίπου 333 εκατ. ευρώ.

«Το γεγονός ότι πήγαμε πολύ καλά το προηγούμενο εξάμηνο μας δίνει τη δυνατότητα στο επτάμηνο να είμαστε πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τόνισε ότι «η αγωνία που έχουμε καθημερινά είναι να πιάσουμε τα έσοδα και θέλουμε να τα πιάσουμε από πηγές που δεν θα πληγώσουν την κοινωνία».

Ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε παράλληλα άδικο το φορολογικό σύστημα, λέγοντας πως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει αυτά τα μέτρα, αλλά πρόσθεσε ότι στόχος της είναι να κάνει το φορολογικό σύστημα πιο δίκαιο πιο αποτελεσματικό.

Αναφορικά με την παράταση για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων Ε9 ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε πως αυτό κρίθηκε απαραίτητο καθώς διαπιστώθηκε ότι πάρα πολλοί φορολογούμενοι είχαν κάνει λάθος στη συμπλήρωση των περιουσιακών στοιχείων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σε νομούς που δεν βρέχονται από θάλασσα, φαίνονταν παραθαλάσσια αγροτεμάχια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ