ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτο σε Rakkan και La Luna από τη ΓΓΔΕ

Λουκέτο σε Rakkan και La Luna από τη ΓΓΔΕ

Σκληραίνει η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη ανακαλύψει τους επόμενους «στόχους», προκειμένου να εφαρμόσει το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει το κλείσιμο έως και για 30 ημέρες επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν.

Μετά τη Ρόδο, οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ στρέφονται στο γνωστό στέκι της Μυκόνου Rakkan, αλλά και στο club La Luna στην Αντίπαρο, το οποίο βρέθηκε να μην έχει κόψει 80 αποδείξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε στο club της Ρόδου.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το CNN Greece ελεγκτές της ΓΓΔΕ από άλλη περιοχή που έκαναν ελέγχους στο «Νησί των Ιπποτών» μπήκαν για έλεγχο σε ένα μεγάλο club, ωστόσο εργαζόμενοι στην επιχείρηση με λεκτικές απειλές δεν τους άφησαν να προχωρήσουν στο έργο τους και με λεκτικές απειλές τους εκδίωξαν.

«Φύγετε μην έχουμε τίποτε άλλο», ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η απειλή προς τους εφοριακούς.

Οι ελεγκτές επικοινώνησαν με την ηγεσία της ΓΓΔΕ η οποία τους έδωσε εντολή να κινήσουν τις διαδικασίες για να μπει λουκέτο «διάρκειας» στην εν λόγω επιχείρηση. Ουσιαστικά θα ανασταλεί η λειτουργία του club για διάστημα 30 ημερών κάτι που σημαίνει πως θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Να σημειωθεί πως στην εν λόγω περίπτωση δεν εφαρμόζεται η απόφαση για άμεσο 48ωρο λουκέτο που ισχύει στις επιχειρήσεις όσων ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν εκδώσει περισσότερες από δέκα αποδείξεις ή αποδείξεις -ανεξαρτήτως πλήθους- των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 500 ευρώ, αλλά αυστηρότερες διατάξεις.

Η ακαμψία αυτή του νόμου να μην μπαίνει άμεσα λουκέτο, αλλά αυτό να ακολουθεί σχετικής έκθεσης που υποβάλουν οι προϊστάμενοι της τοπικής εφορίας στη ΓΓΔΕ είναι ήδη υπό εξέταση από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στην πράξη αποδείχθηκε πως λειτουργεί ως κίνητρο για τους θρασείς φοροφυγάδες προκειμένου να παρεμποδίζουν τους ελέγχους.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής έχει ξεκαθαρίσει στις υπηρεσίες πως «ουδείς ξεμπερδεύει με το πρόστιμο. Το πρόστιμο είναι η αρχή και όχι το τέλος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ