ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

Στο 8,3% διαμορφώνεται σήμερα Δευτέρα η απόδοση του 10ετους ομολόγου σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής, δεδομένου ότι εκδηλώνεται επιλεκτικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Παράλληλα συνεχίζεται η θετική πορεία των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων καθώς τα spread για τις χώρες της περιφέρειας έναντι των αποδόσεων των τίτλων της Γερμανίας μειώνονται.

Οι αποδόσεις των δεκαετών κρατικών ομολόγων της Ιταλίας διαμορφώνονται στο 1,14%, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2015.

Τα επιτόκια στα αντίστοιχα ομόλογα της Ισπανίας διαμορφώθηκαν στο 1,02% και βρίσκονται πολύ κοντά στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ που καταγράφηκαν στις αρχές του μήνα.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Πορτογαλίας βρίσκονται στο 1,1%. Η μέση απόδοση των κρατικών ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης διαμορφώνεται στο 0,5%.

Οι τιμές πολλών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και οι αποδόσεις τους έπεσαν, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής για να βοηθήσει τη βρετανική οικονομία να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του Brexit.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες δεν αναμένονται νέα σε επίπεδο κεντρικών τραπεζών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ