Βρετανικό fund μπαίνει σε ελληνικά κόκκινα δάνεια με 2 δισ. δολάρια
Επενδύσεις 2 δισ. δολαρίων στην ελληνική αγορά κόκκινων δανείων προανήγγειλε η PCP Capital Partners LLP, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, το βρετανικό fund, το οποίο διαθέτει στενές επαφές με Άραβες επενδυτές, στοχεύει να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, αποκτώντας το πλειοψηφικό της πακέτο.
Βάσει του σχεδιασμού της PPC, αργότερα η συνεταιριστική τράπεζα θα μπορούσε να καταστεί «όχημα» για την εξαγορά «προβληματικών» περιουσιακών στοιχείων (assets) άλλων ελληνικών τραπεζών.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι στην Ελλάδα, έχει ήδη εγκατασταθεί μία μικρή ομάδα της PCP, προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Εκτός της αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων, το fund επιδιώκει και την αγορά διάφορων ελληνικών επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι το ύψος των ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων ανέρχεται στο ποσό των 110 δισ. ευρώ.
Νέα άνοδος σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Γιατί ανησυχούν οι αγορές
10:43
Προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα και επικίνδυνα πλημμυρικά επεισόδια σήμερα και αύριο
10:39
Φωτιά σε πυλωτή πολυκατοικίας στου Ζωγράφου - Εντοπίστηκε μπιτόνι με βενζίνη
10:34
Open Cosmos: η χρηματοδότηση των 300 εκατ. ευρώ και τα επόμενα σχέδια για την Ελλάδα
10:29