ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Αλαφούζος: Καλωσορίζω τον έλεγχο, θα συνδράμω στην επίσπευσή του

Γ. Αλαφούζος: Καλωσορίζω τον έλεγχο, θα συνδράμω στην επίσπευσή του
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου μετά την απόφαση για δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του λόγω «πιθανολογηθείσας φοροδιαφυγής», με εντολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Πάνου Αθανασίου.

Ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ και ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «καλωσορίζει τον έλεγχο», ενώ κάνει λόγο και για γνωστά κέντρα που αντιμάχονται λυσσωδώς τις εν Ελλάδι δραστηριότητές του. Αφήνει δε σαφείς αιχμές για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο προκύπτει το θέμα.

Στη δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου αναφέρεται:

«Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για «πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή». Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στην διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών.

Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευση του. Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στην σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν την διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ