ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμια Τράπεζα: «Κόψτε» φοροαπαλλαγές και παροχές

Παγκόσμια Τράπεζα: «Κόψτε» φοροαπαλλαγές και παροχές

Εκτός από τις συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων στην Ελλάδα που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο με τίτλο: «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις», το οποίο τέθηκε μεσοβδόμαδα σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομίας, η Παγκόσμια Τράπεζα παρείχε προτάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στο υπουργείο Εργασίας.

Αυτές προβλέπουν νέο μαχαίρι σε όλο το φάσμα των φοροαπαλλαγών και κυρίως σε αυτές που ισχύουν για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και περικοπές σε παροχές ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τις οποίες έχουν καταβληθεί εισφορές.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις εκπτώσεις φόρων (φοροαπαλλαγές) από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 100-120 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, στο στόχαστρο έχει μπει και το επίδομα θέρμανσης, καθώς διαπιστώθηκε ότι βάση των κριτηρίων που εφαρμόζονται, ενδέχεται οι δικαιούχοι να μην είναι πάντα αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη ένα τέτοιο μέτρο.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, η Παγκόσμια Τράπεζα δεν επιμένει σε περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, καθώς διαπιστώνεται ότι η συνολική δαπάνη υπολείπεται των πραγματικών αναγκών ενός σύγχρονου και στοχοθετημένου συστήματος στήριξης των παιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ