ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: 100 δόσεις τέλος

Αλεξιάδης: 100 δόσεις τέλος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέλος μπαίνει στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρυθμίσεις των 100 δόσεων» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και κάλεσε τους πολίτες είτε να εξυπηρετούν τις οφειλές τους είτε να ενταχθούν σε κάποια από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις (των 12 ή 24 δόσεων).

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι δόθηκε μία δυνατότητα για τα παλιά χρέη. Οι πολίτες πρέπει να ρυθμίζουν τα καινούργια χρέη με βάση τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ήδη μάλιστα από την 1η Ιουλίου 2016 η νομοθεσία έγινε ακόμα δυσκολότερη για τους οφειλέτες καθώς, σύμφωνα με την Καθημερινή, όσοι είναι ενταγμένοι στη ρύθμιση των 100 δόσεων και θα δημιουργήσουν νέες οφειλές από την 1η Ιουλίου 2016 έως 31 Δεκεμβρίου 2017, πρέπει να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους το αργότερο 15 μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας. Μετά το πέρας των 15 ημερών χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, εφόσον δεν έχουν πληρώσει.

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εξόφληση των νέων οφειλών εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους, δηλαδή ακριβώς με την καταληκτική ημερομηνία. Όσοι καθυστερήσουν την πληρωμή της νέας οφειλής έστω και μία μέρα, τότε η ρύθμιση χάνεται. Σε κάθε περίπτωση, η ρύθμιση διατηρείται μόνο αν ο φορολογούμενος ρυθμίσει τις νέες οφειλές του σε 12 δόσεις πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ