ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση αφίξεων και εσόδων από τον τουρισμό προβλέπει η Ελενα Κουντουρά

Αύξηση αφίξεων και εσόδων από τον τουρισμό προβλέπει η Ελενα Κουντουρά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αισιόδοξη ότι θα υπάρξει αύξηση αφίξεων τουριστών και εσόδων από τον τουρισμό συγκριτικά με το 2015, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρατηρούνται, εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως ήδη στο πρώτο επτάμηνο υπάρχει θετικό πρόσημο στις αφίξεις με αύξηση 6-7% και όπως εκτίμησε με δεδομένο ότι αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών με υψηλό εισόδημα «η λογική λέει ότι και τα έσοδα θα αυξηθούν».

Υπογράμμισε ότι οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος είναι οι μήνες με την υψηλότερη κίνηση, πρόσθεσε, όμως, πως ο τελικός απολογισμός θα γίνει τον Οκτώβριο.

Τόνισε, δε, πως πέραν των νέων τουριστικών αγορών που άνοιξαν με την πολιτική που ακολουθήθηκε έχουν τεθεί οι βάσεις για επιμήκυνση της σεζόν από τον Απρίλιο και υπάρχει απόδοση.

Η κυρία Κουντουρά σημείωσε ότι το 2016 λόγω γεωπολιτικών προβλημάτων στην περιοχή και τρομοκρατίας είχε σημαντικές δυσκολίες στην προσέλκυση του τουριστικού προϊόντος και πρόσθεσε πως είναι στρεβλή η εντύπωση ότι τα προβλήματα σε γειτονικές χώρες αυξάνουν την τουριστική ροή προς την Ελλάδα.

Ανέφερε, τέλος, ότι λόγω της τρομοκρατίας το 16% των Γερμανών αποφάσισε να μην κάνει διακοπές εκτός χώρας αλλά όπως είπε φέτος οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 8%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ