ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 2 Σεπτεμβρίου η αλλαγή σκυτάλης στο γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα

Στις 2 Σεπτεμβρίου η αλλαγή σκυτάλης στο γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα
Στην Τράπεζα της Ελλάδος εδρεύει το γραφείο του μόνιμου εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.

Στις 2 Σεπτεμβρίου έρχεται στην Αθήνα ο Ολλανδός Ντένις Μπότμαν για να αντικαταστήσει τον Αμερικανό Γουές Μακ Γκρου στη θέση του μόνιμου εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.

Το ΔΝΤ χάρη στη θητεία Μακ Γκρου πέτυχε το στόχο να βελτιώσει την εικόνα του σε θεσμικό επίπεδο στην Ελλάδα.

Ο Μακ Γκρου θεωρείται φιλέλληνας, κάτι που σχετίζεται και με το γεγονός πως παιδί έζησε για πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπου ο πατέρας του Γουίλιαμ Μακ Γκρου διετέλεσε πρόεδρος του αμερικανικού κολεγίου «Ανατόλια» (1974-1999).

Ο Ντένις Μπότμαν, είναι Ολλανδός, εργάζεται στο ΔΝΤ από το 2002 και οι προηγούμενοι σταθμοί της καριέρας του ήταν η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες, όπου και εκεί κατείχε τη θέση του μόνιμου εκπροσώπου.

Μια από τις πρώτες εργασίες του Ολλανδού θα είναι η διαβούλευση και η σύνταξη της έκθεσης του άρθρου 4 του ΔΝΤ, στην οποία θα γίνεται μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας υπό την οπτική του ΔΝΤ εστιάζοντας μεταξύ άλλων και σε θέματα που δεν θίγουν οι τακτικές αξιολογήσεις των θεσμών.

Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που είχε καταρτισθεί η έκθεση του άρθρου 4 ήταν το Μάιο του 2013, δηλαδή πριν από 3 και πλέον έτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ