ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Νουί – Τσακαλώτου στη Φρανκφούρτη

Συνάντηση Νουί – Τσακαλώτου στη Φρανκφούρτη
Η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί ΑΠΕ -ΜΠΕ

Με την πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί θα συναντηθεί αύριο στα γραφεία της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θέμα της συνάντησης θα αποτελέσει η πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τα «κόκκινα δάνεια».

Να σημειωθεί πως η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού είχε συναντηθεί τελευταία φορά με τον κ. Τσακαλώτο στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο όταν και είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Στην επίσκεψη της αυτή η κ. Νουί είχε αποκλείσει οποιαδήποτε αλλαγή του νόμου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε σχέση με τα μέλη των διοικήσεων των τραπεζών, τασσόμενη με τον τρόπο αυτό υπέρ του αποκλεισμού πολιτικών προσώπων από τις τράπεζες.

Στην αυριανή συνάντηση της με τον κ. Τσακαλώτο η επικεφαλής του SSM αναμένεται να επαναλάβει τις πέντε βασικές προτεραιότητες της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες σχετίζονται με ένα εύρωστο επιχειρηματικό μοντέλο και κερδοφορία, σωστή διαχείριση του πιστωτικού κίνδυνου, κεφαλαιακή επάρκεια, καλή ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού και επαρκή ρευστότητα, θέμα για το οποίο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως εξαρτώμενο από την ΕΚΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ