ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ για Γεωργίου, αξιολόγηση και χρέος

ΔΝΤ για Γεωργίου, αξιολόγηση και χρέος
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναλυτικές λεπτομέρειες για το χρόνο άφιξης και παραμονής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα αναμένεται να παράσχει σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Ράις αναμένεται να δεχθεί ερωτήσεις για το θέμα της δίωξης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, αλλά και για επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με το ελληνικό χρέος και τις προτάσεις του ESM.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελσκουλέσκου θα έλθει στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου προκειμένου να έχει συζητήσεις με τα λοιπά στελέχη των θεσμών για την πρόοδο εφαρμογής των 15 προαπαιτούμενων που συνδέονται με τη δόση των 2,8 δις ευρώ, αλλά και για να εξετάσει με την κυβέρνηση ζητήματα σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση.

Αν και τα στελέχη των ΕΕ, ΕΚΤ και ESM αναμένεται να αποχωρήσουν στις 19 Σεπτεμβρίου από την Αθήνα η κ. Βελκουλέσκου θα παραμείνει έως τις 26 Σεπτεμβρίου προκειμένου να διεξάγει την επισκόπηση για την κατάρτιση της έκθεσης του άρθρου 4 του καταστατικού του Ταμείου.

Σε αυτή την επισκόπηση η κ. Βελκουλέσκου θα επικουρηθεί από τον Ολλανδό Ντένις Μπότμαν που θα αντικαταστήσει τον Αμερικανό Γουές Μακ Γκρου στη θέση του μόνιμου εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα και ο οποίος έρχεται αύριο στην Αθήνα.

Στην έκθεση του άρθρου 4 του ΔΝΤ θα γίνεται μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας υπό την οπτική του ΔΝΤ εστιάζοντας μεταξύ άλλων και σε θέματα που δεν θίγουν οι τακτικές αξιολογήσεις των θεσμών.

Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που είχε καταρτισθεί η έκθεση του άρθρου 4 ήταν το Μάιο του 2013, δηλαδή πριν από 3 και πλέον έτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ