ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσακαλώτου - Νουί

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσακαλώτου - Νουί
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Περίπου 90 λεπτά κράτησε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με την επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Η συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα, εστίασε σύμφωνα με στέλεχος της ΕΚΤ στις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Κατά κάποιες πληροφορίες, ετέθησαν προς συζήτηση οι αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος του ΤΧΣ για τα μέλη των ΔΣ των τραπεζών και οι οποίες οδηγούν στο «ξήλωμα» 15 μελών από τις Διοικήσεις των Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική.

Ο κ. Τσακαλώτος θεωρεί πως ο νόμος είναι αυστηρός και πρέπει να αλλάξει, καθώς δεν επιτρέπει σε άξια στελέχη να τοποθετηθούν στις ελληνικές τράπεζες. Αυτή τη θέση εκφράζει και η αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Οι κ.κ. Νουί και Τσακαλώτος συμφώνησαν να έχουν τακτικότερη επικοινωνία για τις εξελίξεις στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα εν όψει των αλλαγών που θα επέλθουν από τον τρέχοντα μήνα στο ΤΧΣ, στις τραπεζικές διοικήσεις και στο πλαίσιο διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ