Δυο τροπολογίες για κατώτατο μισθό και επαναφορά της διαιτησίας κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ
Την αναβίωση του θεσμού της διαιτησίας, ως μέσου επίλυσης συλλογικών διαφορών, προτείνει το ΠΑΣΟΚ, με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τον κατώτατο μισθό, που συζητείται σήμερα και αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Προτείνει μεταξύ άλλων, η προσφυγή στην διαιτησία να γίνεται σε οποιοδήποτε στάδιο των διαπραγματεύσεων και να μπορεί να υπάρχει μονομερής προσφυγή σε περίπτωση που το ένα μέρος αρνήθηκε την μεσολάβηση.
Το ΠΑΣΟΚ, με άλλη τροπολογία του, προτείνει η διαδικασία καθορισμού του βασικού μισθού και ημερομισθίου, να επανέλθει στους κοινωνικούς εταίρους, οι οποίοι μέσω διαπραγματεύσεων θα υπογράφουν εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Επίσης, προτείνει οι ελάχιστοι όροι εργασίας που θα καθοριστούν από τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους της χώρας, όπως για παράδειγμα, στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συλλογικές συμβάσεις ζητά η ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό - Επιστολή στη Νίκη Κεραμέως
Τραγωδία στο Περού: Δέκα φοιτητές νεκροί από φωτιά σε εστιατόριο - Έκαναν πάρτι γενεθλίων (pic)
20:48
Κακοκαιρία Byron: Οι 260 τόνοι νερού ανά στρέμμα και οι περιοχές που απειλούνται τις επόμενες ώρες
20:39
Σρι Λάνκα: Περισσότερους από 600 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ντίτβα (pics)
20:30
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρύξει η Λιθουανία για τα αερόστατα από τη Λευκορωσία
20:23