ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Σταθάκης: Στόχος της κυβέρνησης η τόνωση των εξαγωγών

Γ. Σταθάκης: Στόχος της κυβέρνησης η τόνωση των εξαγωγών
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ως «ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής οικονομίας» χαρακτηρίζει τις εξαγωγές, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και υπογραμμίζει ότι όλες οι προσπάθειες πλέον στρέφονται στην ενίσχυση τους.

Όπως είπε:

Εμείς πιστεύουμε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να αναδειχθεί είναι το υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα, η στροφή σε δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας, σε αγροτοδιατροφικά, επιλεγμένα βιομηχανικά προϊόντα και δραστηριότητες καινοτομίας και τεχνολογίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η οριζόντια τόνωση των εξαγωγών σε αγαθά και υπηρεσίες και σε άλλους τομείς και στροφή προς τη διεθνή αγορά.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφερόμενος στις εξαγωγές σημειώνει:

Η ελληνική οικονομία μετά την πλήρη ένταξη της στην ευρωπαϊκή οικονομία και κυρίως μετά την ένταξη της στην Ευρωζώνη, δεν επέδειξε τις βελτιωμένες εξαγωγικές επιδόσεις που σημειώθηκαν σε άλλες οικονομίες, ακόμα και του Νότου. Η οικονομία μας συμπιέστηκε από χώρες με χαμηλότερο εργατικό κόστος και επέδειξε αδυναμία τεχνολογικής αναβάθμισης.

Ο Γιώργος Σταθάκης επισημαίνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αυγή της Κυριακής ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο να καλλιεργηθεί το ελληνικό «brand» και να ενισχυθεί η καινοτομία.

Τέλος, χαρακτηρίζει την πολιτική της «εσωτερικής υποτίμησης» αποτυχημένη καθώς, όπως είπε, επιδείνωσε την κρίση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ