ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαπραγμάτευση: Και οι αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων στην ατζέντα κυβέρνησης - θεσμών

Διαπραγμάτευση: Και οι αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων στην ατζέντα κυβέρνησης - θεσμών
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/φωτογραφία αρχείου

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα χρέη επιχειρήσεων προς τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία είναι μεταξύ των θεμάτων που εξετάζονται στη εν εξελίξει συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM).

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού ουσιαστικά αφορά στη τροποποίηση του νόμου Δένδια για τη ρύθμιση υπερήμερων δανείων επιχειρήσεων και τις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων.

Όπως είπε, το εν λόγω στέλεχος η νέα ρύθμιση θα αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες και σε πρώτη φάση θα ρυθμίζει τις τραπεζικές τους οφειλές και σε δεύτερη φάση τα χρέη προς το Δημόσιο.

"Το υπουργείο Οικονομικών έχει ενστάσεις για το "κούρεμα" χρεών προς την εφορία", τόνισε σχετικά το κυβερνητικό στέλεχος, ξεκαθαρίζοντας πως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι θέμα της δεύτερης αξιολόγησης.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τόνισαν στο CNN Greece πως η σχετική συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Εξάλλου, στα άλλα θέματα της ατζέντας περιλαμβάνονται η στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, η μεταφορά ΔΕΚΟ σε αυτό, η επικύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας για το Ελληνικό, η έναρξη από το ΤΑΙΠΕΔ της διαδικασίας για τη μακροπρόθεσμη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ