ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημέρωση θεσμών για το νέο Αναπτυξιακό Ταμείο

Ενημέρωση θεσμών για το νέο Αναπτυξιακό Ταμείο

Η αναβάθμιση του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο και η μεσοπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς που διήρκησε 3 περίπου ώρες.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομίας ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM για το νομοσχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο για την αναβάθμιση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης σε Αναπτυξιακό Ταμείο που μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων θα παρέχει ρευστότητα στις επιχειρήσεις.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως παρουσιάστηκαν στους θεσμούς οι άξονες της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης για την περίοδο και για μετά το 2020. Κατά τον ίδιο το σχετικό σχέδιο αναπτυξιακής στρατηγικής βρίσκεται υπό κατάρτιση.

Σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια και τις αλλαγές στο νόμο Δένδια η ίδια πηγή ανάφερε πως το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τις ρυθμίσεις οφειλών θα εξεταστεί αύριο με τους δανειστές.

Η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς για τα θέματα φορολογίας ξεκίνησε στις 12.20 με μια ώρα καθυστέρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ