ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειστά χαρτιά κράτησαν οι θεσμοί για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Κλειστά χαρτιά κράτησαν οι θεσμοί για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
EUROKINISSI/ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το σχέδιο για το που θα βρεθούν οι πόροι για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης παρουσίασαν στους εκπροσώπους των θεσμών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30 οι δανειστές ενημερώθηκαν πως ο σχεδιασμός για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προχωράει κανονικά και πως ήδη αυτό εφαρμόζεται σε 30 Δήμους μέσω των οποίων παρέχεται το επίδομα σε περίπου 60.000 ανθρώπους που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM ενημερώθηκαν από τα κυβερνητικά στελέχη για τα σχέδια εξεύρεσης πόρων ώστε το πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης να εφαρμοστεί καθολικά σε όλους τους Δήμους της χώρας από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εγγράψει στο σχεδιασμό για τον προϋπολογισμό 2017 περίπου 900 εκατ. ευρώ, αλλά οι θεσμοί δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους και δεν έχουν εκφράσει αρνητική ή θετική γνώμη για το εάν εγκρίνουν τη δαπάνη αυτή και τους τρόπους χρηματοδότησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ