ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από «ακτίνες Χ» περνά η ΓΓΔΕ υποψήφιους προμηθευτές

Από «ακτίνες Χ» περνά η ΓΓΔΕ υποψήφιους προμηθευτές

Να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στα υπηρεσιακά στελέχη της ΓΓΔΕ, αλλά και στους ανταγωνιστές τους, κάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αυτοκινούμενων και σταθερών συστημάτων ανίχνευσης περιεχομένου φορτίων.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να εξοπλίσει τα τελωνεία της χώρας με 8 έως 10 συστήματα καταγραφής-ανίχνευσης φορτίων διερχομένων οχημάτων (αυτοκινούμενα X-ray), διαθέτοντας 30 εκατ. ευρώ για τη συγκεκριμένη αγορά. Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται και η προμήθεια συσκευών X-ray για τον έλεγχο αποσκευών, αλλά και για τον έλεγχο διερχομένων από τα τελωνεία αυτοκινήτων.

Προκειμένου όταν προκηρυχτεί ο σχετικός διαγωνισμός να μην υπάρξουν «σκιές» για τη διαδικασία επιλογής των εταιρειών, ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ προσκάλεσε όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να εκδηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή σε ειδική παρουσίαση – ενημέρωση που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του υπουργείο Οικονομικών (οδός Καρ. Σερβίας 8, ισόγειο).

Σε αυτή την εκδήλωση κάθε εταιρεία θα έχει περίπου 20 λεπτά στη διάθεση της για να παρουσιάσει τις προδιαγραφές, τις τεχνικές δυνατότητες των ανιχνευτικών της συστημάτων και τα αποτελέσματα από την πρακτική εφαρμογή και χρήση τους.

Στόχος είναι να καταδειχθεί το ποιες εταιρείες είναι ικανές να υποστηρίξουν αρτιότερα τις ανάγκες των Τελωνείων και του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εταιρείες που θα μετάσχουν στη διαδικασία θα πρέπει να αποστείλουν αίτημα για σχετική εγγραφή μέχρι την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στη Διεύθυνση Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων της ΓΓΔΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ