Εξετάζεται χορήγηση αδειών σε διεθνείς εταιρείες στοιχημάτων
Τη χθεσινή παρότρυνση της Διοίκησης του ΟΠΑΠ για την άντληση εσόδων από τη δεξαμενή του παράνομου τζόγου στην Ελλάδα που αγγίζει σήμερα τα 6 δισ. ευρώ ενστερνίστηκε η Κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα προαπαιτούμενα που προωθεί η κυβέρνηση για να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση εκτός από την επιβολή τέλους 5 λεπτών ανά στήλη στα τυχερά παιγνίδια του ΟΠΑΠ θα προβλέπεται και η άντληση εσόδων από την χορήγηση αδειών σε διεθνείς εταιρείες στοιχημάτων προκειμένου να δέχονται στοιχήματα και από την Ελλάδα.
Σημειώνεται πως ο ν.4002/2011 προβλέπει πως οι άδειες διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου χορηγούνται από το υπουργείο Οικονομικών κατόπιν διενέργειας διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, έχουν πενταετή ισχύ και μπορούν να ανανεωθούν για ίσο ή μικρότερο χρονικό διάστημα με την καταβολή πρόσθετου τιμήματος.
Καθώς η σύμβαση του ΟΠΑΠ με το Ελληνικό Δημόσιο αναφέρει ρητά πως ο ΟΠΑΠ προσφέρει παίγνια, όπως το αθλητικό στοίχημα, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, παραμένει αδιευκρίνιστο το τι θα ισχύσει αναφορικά με τις άδειες που θα χορηγηθούν. Το πιθανότερο είναι οι νέες άδειες να αφορούν σε διαδικτυακά παιχνίδια καζίνο και πόκερ και όχι συνολικά το internet betting.
Σήμερα περίπου 20 εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες στοιχηματισμού στην Ελλάδα στη βάση μεταβατικών διατάξεων που ισχύουν από το 2012. Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά σε έσοδα από την χορήγηση των αδειών αυτών, αλλά και από τη φορολόγηση των εταιρειών που θα τις αποκτήσουν.
Ποιους όρους θέτει το Ιράν για «διαρκή ειρήνη» με τις ΗΠΑ - Όχι σε «προσωρινή κατάπαυση πυρός»
13:53
Γεωργιάδης: Οι φάκελοι που ήρθαν στη Βουλή είναι ανοησίες - Δεν μπορεί βουλευτές να διασύρονται
13:47
Αναφορές για εκρήξεις στο νησί Χαργκ - Το Ιράν ζητά τέλη στα Στενά του Ορμούζ για «διαρκή ειρήνη» με τις ΗΠΑ - «Όχι σε προσωρινή κατάπαυση του πυρός»
13:46
Νεκρή γυναίκα στα Μετέωρα: Έπεσε από βράχο - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
13:45