Φόρο-πέναλτι έως 65% για τα αδήλωτα εισοδήματα
Φόρο 45% σε όσους έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην Εφορία θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα, ενώ στην περίπτωση των επαγγελματιών ο συντελεστής θα αγγίζει το 65% καθώς στην ποινή θα προστίθεται και ο ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε στο κράτος.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών αρχικά ζητούσαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά φορολόγησης για τα αδήλωτα εισοδήματα που οι φορολογούμενοι θα εμφανίσουν οικειοθελώς στην Εφορία.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τους επισήμαναν ότι με υψηλούς συντελεστές δεν πρόκειται κανείς να δηλώσει ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα η χασούρα για τα δημόσια ταμεία να είναι ακόμη μεγαλύτερη και μερικώς έπεισαν τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ,ΕΚΤ και ESM.
Τελικά το ποσοστό που φαίνεται να έχουν καταλήξει είναι εξίσου μεγάλο αλλά όχι απαγορευτικό για να προχωρήσει το μέτρο με εισπρακτική επιτυχία, όπως επισημαίνουν αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών.
Στο υπουργείο Οικονομικών είναι αισιόδοξοι ότι θα προσέλθουν χιλιάδες φορολογούμενοι καθώς το δέλεαρ δεν είναι τόσο η φορολογία όσο το γεγονός ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα και ποινές σε όσους προχωρήσουν στην οικειοθελή δήλωση «μαύρων» εισοδημάτων, ποινές που σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να φθάσουν και σε πολυετή φυλάκιση.
Τραπεζικοί και στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι αν τελικά επικρατήσει μια τέτοια φορολογική επιβάρυνση, το μέτρο θα αποτύχει προτού ακόμη ψηφιστεί και εφαρμοστεί.
Με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο Τραμπ σε μελλοντικές εμφανίσεις - Ποια μέτρα ασφαλείας εξετάζει ο Λευκός Οίκος μετά την ένοπλη επίθεση
11:42
Άγιος Παντελεήμονας: 29χρονος σε αμόκ έσπασε πάνω από 30 αυτοκίνητα με ξύλινο κοντάρι
11:39
Ξυπολυτάς στο CNN Greece: Drones, σένσορες στα δάση και περισσότερα πυροσβεστικά ενόψει καλοκαιριού
11:39
«Καμπανάκι» Τζιτζικώστα για πιθανές ελλείψεις καυσίμων μετά τον Ιούνιο αν συνεχιστεί ο πόλεμος (vid)
11:32