ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιου σε Τσακαλώτο: Εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις

Λιου σε Τσακαλώτο: Εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις

Τη στήριξη των ΗΠΑ για μια εποικοδομητική πορεία της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά τη σημερινή τους συνάντηση στη Λίμα του Περού στο περιθώριο των ετήσιων συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στην πρώτη τους συνάντηση μετά τις εκλογές, ο κ. Λιου συνεχάρη τον κ. Τσακαλώτο σχετικά με τον επαναδιορισμό του ως υπουργό Οικονομικών και επαίνεσε τη δέσμευσή του κ. Τσακαλώτου για την εξεύρεση μιας εποικοδομητικής πορείας προς τα εμπρός για την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης.

Ο κ. Λιου ανέφερε πως το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και επανέλαβε τη σημασία η ελληνική κυβέρνηση να εξακολουθήσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη να τηρήσει τη δέσμευσή της να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία μέσα από την ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Λιου εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και δήλωσε την υποστήριξη του σε όλες τις προσπάθειες για μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή απάντηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ