ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο περίμενε για επιχορήγηση το Μέγαρο Μουσικής

Στο περίμενε για επιχορήγηση το Μέγαρο Μουσικής
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ/φωτογραφία αρχείου

Στον πάγο βρίσκεται η κρατική επιχορήγηση που αναμένει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κάτι που καθυστερεί την ολοκλήρωση και την παρουσίαση του νέου του προγράμματος.

Αν και είναι σε εξέλιξη συζητήσεις τόσο με το υπουργείο Οικονομικών όσο και με το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να βρεθεί σαφής οικονομική φόρμουλα τόσο σε ό,τι αφορά το ποσό όσο και το χρονικό ορίζοντα για τη δυνατότητα εκταμίευσης, αυτές δεν έχουν τελεσφορήσει.

Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Νίκος Θεοχαράκης επιβιώνει ότι ακόμη δεν έχει δοθεί το "πράσινο φως" για την είσπραξη της επιχορήγησης, συμπληρώνοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα ούτε για το ύψος της ούτε για τη μορφή της. Κατά τον ίδιο αν δεν δοθούν τα χρήματα, δεν γίνεται να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός που αφορά στο τρέχον καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει γίνει η συνέντευξη Τύπου μέσα από την οποία θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις που έχει δρομολογήσει το Μέγαρο.

Να σημειωθεί ότι η νέα περίοδος για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει ήδη ξεκινήσει με την εμφάνιση, πριν από δύο μέρες, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ, ωστόσο η αυτή η παράσταση της σπουδαίας ορχήστρας πραγματοποιήθηκε χάρη στη χορηγία Έλληνα του εξωτερικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ