ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Ρουμελιώτης για Attica Bank: Δεν θα παίξω κανένα πολιτικό παιχνίδι

Π. Ρουμελιώτης για Attica Bank: Δεν θα παίξω κανένα πολιτικό παιχνίδι

«Δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω κανένα πολιτικό παιχνίδι. Ως τεχνοκράτης και επαγγελματίας έχω στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Attica Bank», τόνισε ο νέος πρόεδρος της τράπεζας κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους μετόχους της.

Όπως είπε, «δεν μπορεί κανείς απολύτως να υπονομεύσει μια τράπεζα με δηλώσεις και με δημόσιες αντιπαραθέσεις, όπως η Attica Bank, που έχει ιστορικό ρόλο και μπορεί ταυτόχρονα να διαδραματίσει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο».

Ο κ. Ρουμελιώτης εξέφρασε τη λύπη του που τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένας τόσος μεγάλος θόρυβος σχετικά με την νέα διοίκηση της τράπεζας. Παράλληλα επεσήμανε ότι η νέα διοίκηση θα συνεργαστεί πλήρως με τις εποπτικές αρχές (SSM και Τράπεζα της Ελλάδος) προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα του σχετικού πορίσματος που έχουν εκπονήσει.

«Μην περιμένετε εκπτώσεις, συμβιβασμούς, ούτε δεχόμαστε επιρροές από κανέναν. Είναι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τη μάχη για το καλό της χώρας και της τράπεζας», κατέληξε.

Τα μηνύματα Πανταλάκη

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκη ξεκαθάρισε σήμερα στην γενική συνέλευση των μετόχων πως δεν θα λάβει ευχάριστες αποφάσεις.

«Η τράπεζα έμπλεξε και άφησε την πόρτα ανοικτή στον SSM, την Τράπεζα της Ελλάδος και την DG Comp. Βρέθηκε στο επίκεντρο των εποπτικών αρχών της Ευρώπης», είπε.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε πως η νέα Διοίκηση θα είναι «δυσάρεστη» και θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και εθελουσία έξοδο, διότι ένα από τα ευρήματα του ελέγχου του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος είναι οι υπέρογκες αμοιβές.

«Η τράπεζα θα διοικείται από τη διοίκηση και όχι από συμβούλους όπως τώρα», είπε με νόημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ