ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Αύριο στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με την δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα καταθέσει αύριο στη Βουλή η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ήδη έχει συλλέξει τις σχετικές διατάξεις από τα συναρμόδια υπουργεία και τις έχει προωθήσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το νομοσχέδιο θα  συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Πέμπτη και Παρασκευή ενώ Σάββατο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια με πιθανότερη ημέρα ψήφισης τη Δευτέρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να είναι όλα έτοιμα έως τις 29 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το EuroWorking Group, το οποίο αναμένεται να δώσει την προέγκριση για την εκταμίευση της δόσης. Την οριστική έγκριση για την εκταμίευση της δόσης αναμένεται να το δώσει το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, με την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, με το νέο πλαίσιο για την κατανομή του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων, με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και με την αναμόρφωση της αγοράς των ΑΠΕ.

Το νομοσχέδιο θα εμπεριέχει διατάξεις σχετικές με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα προβλέπει τη μεταφορά του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ θα επιφέρει και περιμετρικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ