ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αγωγές θα απαντήσει στον «πόλεμο λάσπης» ο Γιάννης Στουρνάρας

Με αγωγές θα απαντήσει στον «πόλεμο λάσπης» ο Γιάννης Στουρνάρας
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ΑΠΕ -ΜΠΕ

Με αγωγές και μηνύσεις απειλεί όσους επιμείνουν στον «πόλεμο λάσπης» εναντίον του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τέσσερα πορίσματα και ελέγχους για την εταιρία της συζύγου του και τα οποία φαίνονται να έχουν χαθεί ο κ. Στουρνάρας εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση:

«Με αφορμή σημερινά, παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας:

»1. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

»2. Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

»3. Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.

»Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους.

»Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ