ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γ. Πιτσιλής «ξήλωσε» τους προϊσταμένους ελεγκτικών κέντρων

Ο Γ. Πιτσιλής «ξήλωσε» τους προϊσταμένους ελεγκτικών κέντρων
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής ΑΠΕ -ΜΠΕ

Τους επικεφαλής του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) «καρατόμησε» ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, απευθύνοντας το μήνυμα στη φορολογική διοίκηση πως «ουδείς αναντικατάστατος» και πως όποιος χάνει τους στόχους θα απομακρύνεται.

Στα πλαίσια της αξιολόγησης των προϊσταμένων μονάδων που τρέχει ήδη εδώ κα δύο μήνες η ΓΓΔΕ διαπιστώθηκε πως τόσο ο Δημήτρης Μασίνας, διευθυντής του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, όσο και ο Διονύσης Καπνίσης, προϊστάμενος του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων δεν πέτυχαν τους στόχους που τέθηκαν στις αρχές του έτους.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ στο 8μηνο επέτυχε να εισπράξει μόλις το 45,7% του στόχου που είχε τεθεί, ενώ το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων μόλις το 53,5%. Στη βάση αυτή ο κ. Πιτσιλής προχώρησε στην αντικατάστασή τους.

Οι κ.κ. Μασίνας και Καπνίσης είναι πολύπειροι και έχουν ολοκληρώσει δεκάδες φορολογικούς ελέγχους με ιδιαίτερη επιτυχία σε υποθέσεις προβεβλημένων προσώπων μεγάλου οικονομικού βεληνεκούς. Ωστόσο, δεδομένου ότι σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ εδεν πέτυχαν τους στόχους τους, δεν θα παραμένουν και στις θέσεις τους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ