Τσακαλώτος: Για εμάς ασφαλιστικό- φορολογικό έχουν κλείσει
Γνωστές χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τις διαφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με τις θέσεις του ΔΝΤ σε φορολογικό, ασφαλιστικό και εργασιακά, σχολιάζοντας τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έκθεσης για την ελληνική οικονομία, βάσει του άρθρου 4 του καταστατικού του.
Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του προκαταρκτικού πορίσματος ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε τα εξής:
»Καλωσορίζουμε την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το χρέος, καθώς τονίζει, για μία ακόμη φορά, το ζήτημα της μη βιωσιμότητας των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για μακρά περίοδο, όπως επίσης και την αναγκαιότητα σημαντικής απομείωσης του χρέους.
» Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στο προκαταρκτικό πόρισμα καταγράφονται ξανά οι γνωστές διαφωνίες για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.
» Υπενθυμίζεται ότι τα μεν εργασιακά προβλέπεται να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης για την δεύτερη αξιολόγηση, το δε ασφαλιστικό και φορολογικό έχουν ήδη κλείσει ως μέρος της πρώτης αξιολόγησης».
Βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της αρχαίας Επιδαύρου
12:58
Φορτηγό πλοίο δέχτηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης
12:56
Ωραιόκαστρο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά - Εικόνες απόγνωσης και καταστροφής καταγράφει ο φακός
12:45
Το CNN Greece μέσα στο εργοστάσιο παραγωγής drones των Ενόπλων Δυνάμεων
12:34