ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΟ: Κόκκινη κάρτα από το ΣΔΟΕ

ΕΠΟ: Κόκκινη κάρτα από το ΣΔΟΕ

Σημαντικά στοιχεία που η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ) προσπαθούσε να αποκρύψει, ανακάλυψε το ΣΔΟΕ.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση στις αθλητικές ομοσπονδίες για τη διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ολοκληρωθεί σε κάποιες ομοσπονδίες. Μάλιστα, για κάποιες εξ αυτών στις οποίες εντοπίστηκαν ατασθαλίες ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έστειλε τους φακέλους ήδη στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ», όταν το ΣΔΟΕ διενήργησε οικονομικό έλεγχο στην ΕΠΟ, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας δεν ήταν συνεργάσιμοι.

«Από τον Ιούνιο του 2016 που επιδόθηκε η σχετική πρόσκληση έναρξης ελέγχου και καθ’όλη τη διάρκεια του ελέγχου η διοίκηση και οι υπάλληλοι της ΕΠΟ δεν έδειξαν καμμία διάθεση συνεργασίας», αναφέρει το έγγραφο.

Στην έκθεση οι εντεταλμένοι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αποκαλύπτουν ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση: «Στα πλαίσια του ελέγχου ζητήθηκαν βιβλία και στοιχεία των ετών 2004 έως 2013, τα οποία επισήμως δηλώθηκαν ως κατεστραφέντα. Ωστόσο το ΣΔΟΕ αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν περιέλεθει στην κατοχή του εντόπισε και κατέσχεσε σε αποθήκη που διατηρούσε η ΕΠΟ στην οδό Φυλής, δώδεκα (12) κούτες που περιέχουν μεταξύ άλλων στοιχείων και τα δηλωθέντα ως κατεστραφέντα βιβλία και στοιχεία. Το ΣΔΟΕ ήδη προχωρά στην επεξεργασία των κατασχεθέντων, τα οποία αναμένεται να «φωτίσουν» την επίμαχη περίοδο».

Τέλος το ΣΔΟΕ αφήνει να εννοηθεί πως έχει βρει «λαβράκια» για ποσό 1.000.000 ελβετικών φράγκων που δόθηκαν από τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στον Πύργο Ηλείας, αλλά και για την «παράνομη και καταχρηστική», όπως χαρακτηρίζεται, παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2012-2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ