ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοιχεία για πάνω από 45.000 λογαριασμούς ζητεί από την UBS η Γαλλία

Στοιχεία για πάνω από 45.000 λογαριασμούς ζητεί από την UBS η Γαλλία
EPA/GEORGIOS KEFALAS

Στοιχεία για την ταυτότητα Γάλλων που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην UBS ζητούν από την ελβετική τράπεζα οι γαλλικές Αρχές, που ερευνούν πάνω από 45.000 λογαριασμούς σε σχέση με τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας για το διάστημα 2010-2015.

Σύμφωνα με επιστολή των γαλλικών Αρχών προς την Ελβετία, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Le Parisien, υπάρχουν υποψίες ότι στους επίμαχους 45.161 λογαριασμούς, μπορεί να κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ σε διαφυγόντα έσοδα για το γαλλικό δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η UBS είχε ανακοινώσει ότι θα έδινε πληροφορίες για Γάλλους πελάτες της στις ελβετικές Αρχές, έπειτα από σχετικό αίτημα που είχε διατυπωθεί τον Μάιο από την αρμόδια επιτροπή για φορολογικά θέματα.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς είναι «αριθμημένοι», κάτι που στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα μεταφράζεται ως διατήρηση ανωνυμίας για τους κατόχους τους.

leparisien

Μέχρι τώρα οι γαλλικές Αρχές έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τους κατόχους 4.782 λογαριασμών και ζητούν να μάθους τους κατόχους άλλων 40.379

Το αίτημα των γαλλικών Αρχών στάλθηκε έπειτα από πληροφορίες γερμανικών υπηρεσιών, που είχαν κάνει αρκετές έρευνες σε θέματα φορολογίας τα προηγούμενα χρόνια.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ