ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο εγχειρίδιο της ΓΓΔΕ για φορολογικά θέματα

Νέο εγχειρίδιο της ΓΓΔΕ για φορολογικά θέματα

Εγχειρίδιο χρήσιμων πληροφοριών για φορολογικά και τελωνειακά θέματα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Στην ενότητα που αφορά στα φορολογικά ζητήματα το εγχειρίδιο παρέχει πληροφορίες για θέματα φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, μεταβίβασης ακίνητων, ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακίνητων, πληροφορίες για θέματα Φόρου Προστιθεμένης Αξίας, για θέματα είσπραξης δημοσίων εσόδων, για θέματα απόδοσης αριθμού φορολογικού μητρώου, για την έναρξη, μεταβολή και διακοπή εργασιών, αλλά και θέματα σχετικά με τα τέλη χαρτοσήμου και τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκίνητων και μοτοσικλετών.

Στην ενότητα που αφορά στα τελωνειακά ζητήματα παρέχει πληροφορίες για την παραλαβή επιβατικού αυτοκίνητου από πολίτες με αναπηρία, με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης, πληροφορίες για παραλαβή επιβατικού αυτοκίνητου από πολυτέκνους γονείς, πληροφορίες για παραλαβή επιβατικού αυτοκινήτου από γονείς με τρία τέκνα, πληροφορίες για μετοικεσία-ατέλειες, πληροφορίες για προσωρινή εισαγωγή ΙΧ επιβατικών αυτοκίνητων, αλλά και πληροφορίες για ατέλειες ταξιδιωτών.

Να σημειωθεί πως το εγχειρίδιο χρήσιμων πληροφοριών για φορολογικά και τελωνειακά θέματα δεν είναι το πρώτο που εκδίδει η ΓΓΔΕ. Προτεραιότητά της ηγεσίας της Γραμματείας είναι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η έκδοση εγχειριδίων κι οδηγών με ενημερωτικό περιεχόμενο.

Ήδη με απώτερο στόχο την έμπρακτη στήριξη των πολιτών, εκδόθηκαν και αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicrevenue.gr), εγχειρίδια -οδηγοί με περιεχόμενο ενημερωτικό σχετικά με θέματα για τα οποία υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών. Συγκεκριμένα εκδόθηκαν: Οδηγός Κατοίκων Εξωτερικού σε Φορολογικά και Τελωνειακά Θέματα, Εγχειρίδιο Ερωτήσεων-Απαντήσεων σε Φορολογικά Θέματα, Εγχειρίδιο Βασικών Νομοθετικών Απαιτήσεων για Βιομηχανικά Είδη Κοινής Χρήσης και Εγχειρίδιο για την ενημέρωση ταξιδιωτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ