ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Λουξεμβούργο για το χρέος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Στο Λουξεμβούργο για το χρέος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ.

Στη συνάντηση με τον Κλάους Ρέγκλινγκ αναμένεται να εξετασθούν οι λύσεις που προτείνει το ESM για τη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης.

Ο υπουργός Οικονομικών μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση «The Bridge Forum Dialogue» με θέμα «Ανάκαμψη από την κρίση: Μακροοικονομία, πραγματική οικονομία και κοινωνικές διαστάσεις».

Πριν από την εκδήλωση αυτή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον Βέρνερ Χόγιερ και πτυχές του «πακέτου Γιούνκερ».

Στο περιθώριο της ίδιας επίσκεψης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί και με τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιέρ Γκράμενια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ