Άνοιξε η εφαρμογή Ε9 για τις τροποποιητικές δηλώσεις
Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή από τους φορολογούμενους των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τη διόρθωση τυχόν λαθών που υπήρχαν στα στοιχεία ακινήτων τους και επηρέασαν και το ύψος του ΕΝΦΙΑ του 2016.
Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να γίνει η προετοιμασία για την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής, η εφαρμογή του Ε9 στο TAXIS δεν θα είναι διαθέσιμη σήμερα για το διάστημα από τις 14.30 έως και 18.00 μμ.
Ειδικότερα μέσω των τροποποιητικών δηλώσεων, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διορθώσουν λάθη στα στοιχεία ακινήτων τους με βάση τα οποία υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ του 2016. Στην περίπτωση που από τον επανυπολογισμό προκύψουν διαφορές στο ποσό του φόρου με το αρχικό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα γίνει συμψηφισμός στις επόμενες δόσεις καταβολής του φόρου.
Αρκετοί φορολογούμενοι αναμένουν το άνοιγμα της ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 προκειμένου να διορθώσουν λάθη που υπήρχαν σε παλαιότερες δηλώσεις Ε9 που είχαν υποβάλει με βάση τα οποία υπολογίστηκε και ο ΕΝΦΙΑ του 2016. Τυχόν μείωση του ποσού του ΕΝΦΙΑ που θα προκύψει από τις διορθώσεις θα συμψηφισθεί κατά τις επόμενες δόσεις καταβολής του φόρου.
Η Σοφία Σεχπερίδου προανήγγειλε ακόμη ότι στο επόμενο δίμηνο θα καταστεί δυνατόν οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται μέσω του TAXIS για το ποσό της επιστροφής φόρου που δικαιούνται. Σε επόμενο στάδιο, στόχος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι οι συμψηφισμοί φόρων να γίνονται μέσω του TAXIS από τους φορολογούμενους.
Το FBI συνέλαβε «βασικό συμμετέχοντα» στην επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη
19:03
Η ΕΕ επαναπροσεγγίζει την Τουρκία λόγω Ουκρανίας - «Κρίσιμος εταίρος παρά τις εντάσεις»
18:57
Σε συζητήσεις για τις εισαγωγές αμερικανικού LNG Ουκρανία και ΗΠΑ
18:51
Ζαχαριάδης: Απαραίτητη η ανεξάρτητη έρευνα για την τραγωδία στη Χίo
18:46