ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλούσιο το προγράμμα Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον

Πλούσιο το προγράμμα Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον
EPA

Το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα έχει περίοπτη θέση στο πρόγραμμα επαφών που θα έχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στην ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Οι υπουργοί μεταβαίνουν σήμερα στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπου αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο θα έχουν σειρά επαφών με ομολόγους τους, με την ηγεσία του ΔΝΤ, αλλά και με επενδυτές, στις οποίες θα ενημερώσουν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και θα προωθήσουν τις ελληνικές θέσεις για την απομείωση του χρέους.

Την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει συνάντηση με τον Τζακ Λιου, υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και εν συνέχεια θα έχει συνεργασία με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί.

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Το πρόγραμμα του υπουργού περιλαμβάνει

γεύμα με τον Γουάλι Αντεγέμο, υποδιευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για Οικονομικά Θέματα, αλλά και ομιλία στο σεμινάριο επενδυτών το οποίο διοργανώνει η JPM.

Το Σάββατο ο υπουργός θα έχει αρχικά συναντήσεις με στελέχη της Ασιατικής Τράπεζας Υποδομών και Επενδύσεων (ΑΙΙΒ) και εν συνέχεια συνεργασία με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρο του Eurogroup.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με στελέχη από το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του ΔΝΤ, αλλά και συνεργασία με την Κριστίν Λαγκάρντ, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ στις 3.30 το απόγευμα τοπική ώρα.

Το πρόγραμμα του υπουργού θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση που θα έχει με τον Μισέλ Σαπέν, υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ