ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρανταχτά ονόματα περιλαμβάνει η νέα «λίστα Μπόργιανς»

Τρανταχτά ονόματα περιλαμβάνει η νέα «λίστα Μπόργιανς»
Ο υπουργός Οικονομικών στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Βάλτερ Μπόργιανς ΑΠΕ -ΜΠΕ

Στις αρχές Οκτωβρίου έφτασε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών η νέα «λίστα Μπόργιανς» με 475 ονόματα Ελλήνων που το 2010 είχαν καταθέσεις σε μεγάλη τράπεζα της Κεντρικής Ευρώπης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες σε αυτή περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα από τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας.

Τη λίστα κοινοποίησε ο υπουργός Οικονομικών στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Βάλτερ Μπόργιανς και όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, παραδόθηκε απευθείας στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων. Πρώτος παραλήπτης ήταν η Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών όπου ήρθε κρυπτογραφημένη μέσω ηλεκτρονικής οδού.

Ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης και η ομάδα του είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Βάλτερ Μπόργιανς, του οποίου η ομάδα επεξεργάζεται λίστες σε 57 τράπεζες της Ελβετίας, της Αυστρίας, του Λίχτενσταϊν και του Λουξεμβούργου.

Το σχέδιο προβλέπει τώρα ότι σε πρώτη φάση η νέα λίστα θα διασταυρωθεί με τις υπόλοιπες, θα γίνει εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια τα δεδομένα θα μπουν στο νέο σούπερ όπλο της Εφορίας που υπόσχεται διασταύρωση δηλωθέντων εισοδημάτων με καταθέσεις μέσα σε 24 ώρες. Στόχος είναι μέσα σε έναν με 45 ημέρες να υπάρξουν αποτελέσματα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ