ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μπλόκο» ΓΓΔΕ σε 13.000 ελληνικές επιχειρήσεις με έδρα στο εξωτερικό

«Μπλόκο» ΓΓΔΕ σε 13.000 ελληνικές επιχειρήσεις με έδρα στο εξωτερικό
Ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ Γιώργος Πιτσιλής

Στοιχεία για 13.000 επιχειρήσεις με φορολογική έδρα σε γειτονικές χώρες οι οποίες όμως διοικούνται από την Ελλάδα έχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Μιλώντας στην «Real» ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ Γιώργος Πιτσιλής απεκάλυψε την πρόθεση της φορολογικής διοίκησης να προχωρήσει στον φορολογικό έλεγχο 13.000 ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν μεταφέρει τη δραστηριότητα τους σε γειτονικές χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις που έχουν έδρα τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Μάλτα, αλλά το εισόδημά τους παράγεται από δραστηριότητες εντός Ελλάδος.

«Παρακολουθούμε με πολλή προσοχή τη μετακίνηση ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και έχουμε εντείνει τις ελεγκτικές μας στοχεύσεις ως προς το ζήτημα των πλασματικών μεταφορών ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτές τις χώρες. Έχουμε ήδη στα χεριά μας πληροφορίες για 13.000 επιχειρήσεις έδρα σε αυτές τις χώρες για τις οποίες όμως υπάρχει η υποψία πως είναι ελληνικής ιδοκτησίας και διοικούνται στην πραγματικότητα από την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να εξακριβώσουμε αν η μετακίνηση αυτών των επιχειρήσεων είναι πραγματική ή πλασματική και να επιδιώξουμε την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας», είπε ο κ. Πιτσιλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ