ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την έκθεση προόδου της Ελλάδας θα καταρτίσει σήμερα το EuroWorking Group

Την έκθεση προόδου της Ελλάδας θα καταρτίσει σήμερα το EuroWorking Group
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στο προηγούμενο Eurogroup ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα το απόγευμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το EuroWorking Group, προκειμένου να καταγράψει την έκθεση προόδου της Ελλάδας που θα παρουσιασθεί αύριο στο Eurogroup.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της ζώνης του ευρώ η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει αναλυτικά τα μέτρα που έχει εφαρμόσει από τη πρώτη λίστα με τα 49 προαπαιτούμενα και όλο το σχετικό νομοθετικό έργο (νομοσχέδιο, εγκύκλιοι και αποφάσεις).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα κάνει εισήγηση στο EuroWorking Group για τις εναλλακτικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να ξεπεραστούν οι υφιστάμενες διαφορές με τους θεσμούς στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Αντίστοιχα θα παρουσιάσει τα ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και τις ελληνικές εναλλακτικές για το θέμα των κατώτατων τιμών των φαρμάκων.

Το EuroWorking Group εν συνεχεία θα καταγράψει τα ανοικτά ζητήματα και την πρόοδο σε σχέση με την εφαρμογή των συμπεφωνημένων και θα καταρτίσει έκθεση για την κατάσταση σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα ενημερωθούν επίσης αύριο από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και των δοκιμών αντοχής για τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, που διεξήχθησαν από τον Ενιαίο Μηχανισμό Επιτήρησης.

Στη βάση αυτή, αύριο θα καταδειχθεί το κατά πόσον η εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα συσχετισθεί από το Eurogroup με την υλοποίηση της λίστας των προαπαιτούμενων ή θα αποσυνδεθεί από αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ