ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μαύρο τουρισμό» από Βούλγαρους στη Β. Ελλάδα διερευνά το ΥΠΟΙΚ

«Μαύρο τουρισμό» από Βούλγαρους στη Β. Ελλάδα διερευνά το ΥΠΟΙΚ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών τις καταγγελίες πως Βούλγαροι επιχειρηματίες αγοράζουν ακίνητα στη Βόρειο Ελλάδα τα οποία χρησιμοποιούν παράνομα ως τουριστικά καταλύματα, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για φόρους.

Τις σχετικές αναφορές μετέφερε στη Βουλή ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος ρώτησε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για το εάν τεκμηριώνονται.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης τόνισε πως από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών του υπουργείου Οικονομικών διενεργούνται έλεγχοι στη Βόρειο Ελλάδα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα και γενικά σε τουριστικά καταλύματα, αλλά δεν έχουν διαπιστωθεί έως σήμερα τα αναφερόμενα στην ερώτηση.

«Βασική προτεραιότητα του υπουργείου Οικονομικών είναι η διενέργεια φορολογικών ελέγχων προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, και προς το σκοπό αυτό προωθείται κάθε αναγκαίο διοικητικό, νομοθετικό ή άλλο μέτρο, καθώς και κάθε απαραίτητη ενέργεια, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Κατά τον ίδιο το υπουργείο Οικονομικών συμμετέχει σε σχετικές ευρωπαϊκές δράσεις για τον περιορισμό των φαινομένων φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής που πιθανώς προέρχονται από την ενοικίαση καταλυμάτων μέσω διαδικτύου. Παράλληλα κάνει χρήση των εργαλείων ανταλλαγής πληροφοριών και αμοιβαίας διοικητικής συνδρομής με άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και πληροφοριών που προέρχονται από διάφορες άλλες πηγές για την αποτροπή και την καταστολή φαινομένων φοροδιαφυγής, οπουδήποτε αυτά κι αν εκδηλώνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ