ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας στη ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις», την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Με την ψήφιση στα άρθρα και στο σύνολό του ολοκληρώθηκε η συζήτηση του νόμου Αντωνοπούλου για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, είπε ότι επιδίωξη και φιλοδοξία είναι να δημιουργήθεί με τον νόμο ένα περιβάλλον πραγματικά υποστηρικτικό.

«Αυτό δρομολογούμε με τις λύσεις που δίνουμε στα ζητήματα χρηματοδότησης, φορολογικής και ασφαλιστικής μεταχείρισης και πρόσβασης στις δημόσιες συμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουμε τις σχέσεις των φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας με το δημόσιο», εξήγησε η υπουργός.

«Ο χώρος της κοινωνικής οικονομίας χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν σαν προνοιακή πολιτική για τις ευάλωτες ομάδες. Με τον καινούργιο νόμο το ανοίγουμε σε όλους τους πολίτες και σε όλες τις δραστηριότητες και αυτό δεν σημαίνει ότι οι ευάλωτες ομάδες μένουν έξω από το δικό μας ραντάρ», σημείωσε η κ. Αντωνοπούλου και πρόσθεσε:

Εμείς λέμε ότι ο χώρος της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, επειδή δεν δημιουργεί αποκλεισμούς, έχει ανοιχτές τις αγκάλες για όλους. Δεν κάνει διακρίσεις, δημιουργεί πλαίσιο ισότητας και ισοτιμίας και εξ αυτού οι ειδικές και ευάλωτες ομάδες βρίσκουν πολύ πιο εύκολα το χώρο τους για να συμμετέχουν παραγωγικά.


Διαβάστε επίσης:

Η οικονομία ως εργαλείο κοινωνικής αλληλεγγύης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ