Τι προέκυψε από τη συνάντηση Τσακαλώτου με τους Θεσμούς (vid)
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους Θεσμούς για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Όσον αφορά το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε διεθνή προκήρυξη για τη στελέχωση του νέου ΔΣ. Για το σκοπό αυτό θα προσλάβει ειδικό σύμβουλο, ο οποίος θα καταρτίσει τη λίστα για τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου. Σημειώνεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του νέου Υπερταμείου θα είναι Έλληνας.
Σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, διαπιστώθηκε πρόοδος, καθώς οι θεσμοί φέρονται να έχουν δεχτεί τα στοιχεία που προσκόμισε η ελληνική πλευρά.
Αυτά δείχνουν ότι το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου αποπληρώθηκαν προς ιδιώτες 1,8 δις ευρώ.
Έτσι, το Euroworking group στις 24/10 θα είναι σε θέση να αποφασίσει την εκταμίευση της υπολειπόμενης δόσης των 1,7 δις ευρώ προς την Ελλάδα.
Ακουλουθούν συναντήσεις των Θεσμών με τους υπουργούς Παιδείας, Δικαιοσύνης και Ενέργειας.
Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον 6,7 χιλιάδες δικαιούχους
19:32
«Η Κύπρος προσβλέπει στην ένταξή της στη ζώνη Σένγκεν το 2026», δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης
19:24
Βρετανία: Ο δήμαρχος του Λονδίνου εκφράζει φόβους για «μαζική ανεργία» εξαιτίας της ΑΙ
19:15
Ράμα: «Οι Έλληνες νομίζουν ότι είναι απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, αλλά δεν είναι»
19:06